Weekend i Vuokatti

Förra helgen tillbringade vi i Vuokatti. Det är en liten ort nära Sotkamo i östra Finland. Det är en skidort med slalombackar och skidspår. Slalombackarna var inte ännu öppna och snömaskinerna jobbade hårt för att få backarna i skick. Första dagen åkte vi till Hiidenportti nationalpark. På vägen dit råkade vi få syn på en flock med orrar som satt i trädtopparna. En overklig syn att så stora fåglar sitter i trädtopparna.

Vi gick några km till en ravin som många besöker, var väldigt fint men tyvärr var vädret så grått så bilderna berättar inte hela sanningen. Tror det är jättefint där på sommaren. Det blev lite spännade (för mig iallafall) då vi upptäckte tydliga spår av en björn.

När vi kom tillbaka till byn så åkte vi upp till Vuokatinvaara utsiktsplats. Fast vädret ännu var mulet så var det fin utsikt speciellt p.g.a av att träden var så snötäckta. Skulle ha varit roligt med en liten skymt av solen under resan men det har vi sett ganska lite av de senaste veckorna här i Finland.

Det var tydligen blåa timmen för bilderna blev väldigt blåa, men otroligt fint var det!

Resan, som var en födelsedagspresent från min man ❤ var en skön avkoppling från vardagen. Tycker att hösten har varit väldigt tröttsam. Vi bodde i en stuga med fyra bostäder men eftersom det inte var högsäsong ännu så var vi helt ensamma, Vi hade kök och egen bastu så på lördagen när vädret var dåligt så var det skönt att bara koppla av i stugan och bada bastu. Vi var och åt en fin middag vid ett hotell och en liten runda upp till utsiktsplatsen igen men det blåste och kom snöblandat regn så det blev inte mycket ”uteliv”denna dag.

Denhär weekendresan fick man mersmak av och man borde absolut resa mera och utforska sitt hemland.


2 reaktioner på ”Weekend i Vuokatti

Lämna en kommentar