Småfåglarna i Kuusamo

Som jag sa så skulle jag återkomma med bilder av småfåglarna som höll oss sällskap i väntan på örnarna. Som den fågelälskare jag är så gick kameran verkligen varm när dom njöt av maten som vår värd hade lagt ut åt dem.

Lavskrikan

Lavskrikan var mest på alerten. En riktigt rolig fågel som det är roligt att följa. Den kan komma och ta mat från handen men eftersom vi var i ett gömsle så var det inte aktuellt denna gång.

En fågel som jag tycker är otroligt vacker är gråspetten. Har sett folk här i trakten som har haft fina bilder på den men hade aldrig själv sett den. Gissa om jag var nöjd när den dök upp.

Hackspetten dök också upp. Den visade sig dock inte länge, den åt snabbt och så syntes den inte till mera efter det.

Större hackspett

Spillkråkan ville också ha sin del av ”fågelgodiset” En väldigt ståtlig fågel den också fastän dess ljud inte är lika stilig som själva fågeln.

Spillkråka

En vars ljud inte heller är så vackert är nötskrikan, men tycker att själva fågeln är riktigt fin. Ögonen är stora och blåa, verkar att vara väldigt nyfiken. Den finns också här i våra skogar och den brukar följa efter oss när vi är ute och går med hundarna.

Nötskrika

Den inte så ovanliga talgoxen såg vi också.

Talgoxe

Och sist men aldra minst så dök också talltitan upp, tror det är första gången som jag ser den.

Talltita

Nu så har det blivit väldigt mycket fåglar på sista tiden så nu blir det nog att lämna långa objektivet hemma och fotografera den uppvaknande naturen istället.


4 reaktioner på ”Småfåglarna i Kuusamo

Lämna en kommentar